Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürüldüğü silahlı çatışmada abisini kaybeden AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın konuya ilişkin açıklamalarına yer verdi.

Yıldız’ın Şenyaşar ailesini terör örgütü üyeliğiyle ve örgüte eleman kazandırmakla suçladığını belirten Pehlivan, “Bir PKK itirafçısının ifadesi var; Suruç’tan Kobani’ye adam teslim ediyorlardı. Saldırı terör saldırısı olmayabilir ama aile terörist” ithamında bulunduğunu aktardı.Pehlivan, hem Emniyet hem de savcılık Şenyaşar ailesinin PKK ile bir bağını bugüne kadar kanıtlayamadığına dikkati çekti.

“Ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın vurulduğunu duyan eş, dost ve akrabaların hastaneye koştuğunu, hastane içinde en az 1000 kişinin olduğunu” söyleyen AKP’li Yıldız, “İki ayrı tarafın da yaralılarını aynı hastaneye götürmek planın bir parçasıydı” dedi.

Tutanaklara yansıyan tanık ifadelerinin aksine cinayeti “Benim ailemden kimse yapmadı, inanmıyorum” diyen AKP’li Yıldız, “Terörist de olsalar hastanede böyle bir şeyin yaşanmaması gerekti” diye ekledi.

“FAKIBABA BAKANLIĞI AK PARTİLİLERDEN İNTİKAM ALMAK İÇİN KULLANDI”

Pehlivan’ın “Güvenlik güçlerinin sizin isteğinizle hastanedeki olaylara müdahale etmediği söyleniyor” ifadesine karşın, “Kesinlikle yalan, hiçbir Emniyet görevlisiyle görüşmedim. Fakıbaba’ya sorun, ben ayrılmıştım ama o oradaydı; engelleseydi. Fakıbaba bakandı ama o hiçbir zaman AK Partili olmadı. Fakıbaba bakanlığı AK Partililerden intikam almak için kullandı” diye yanıt veren Yıldız, Fakıbaba’ya yönelik tehditle ilgili de, “Tehdidi bilmiyorum. Ailem 5 bin kişi... Bütün aileyi zan altında bırakamazsınız. Ailemi değil, beni konuşsun” dedi.

“FAKIBABA ONLARI TUZAĞA ÇEKTİ, ŞİMDİ DE MAĞDURU OYNUYOR”

Fakıbaba’nın kaldığı misafirhanenin akrabaları tarafından basılma olayını ise “Fakıbaba onları tuzağa çekti, şimdi de mağduru oynuyor” diye açıklayan AKP’li Yıldız “Aileme hakaret ediyor ki biri gelsin ona karşılık versin... Tokat yesin ki mağduru oynasın” diye konuştu.