İsviçre'nin Zürih Belediye Başkanı Corine Mauch, hapis cezası kesinleşen Gültan Kışanak’a geçtiğimiz haziran ayında bir mektup göndererek mücadelesini desteklediğini belirtti.

Mauch mektubunda Kışanak'ın hapis cezası alması nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek "Diğer birçok kişi gibi, ben de düşüncelerimle sizin yanınızdayım" dedi.

Mauch, Kışanak'a "Siz tehditlere boyun eğen bir kadın değil, tam aksine, bugün kimsenin sorgulamaması gereken demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü gibi insani değerlere sahip güçlü ve cesur bir kadınsınız" diyerek, "Kendiniz olmaktan vazgeçmeyin" dedi.

Zürih Belediye Başkanı Corine Mauch'un Gültan Kışanak'a yazdığı mektubun tamamı şöyle:

"Sayın Kışanak, 

Uzun süreli hapis cezasına çarptırılmanız beni derinden sarstı. İki yıldan fazla bir süredir cezaevinde tutulmanızın ardından şimdi bu kararın çıkması beni dehşete düşürdü, diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Neyse ki dilinizi ve kendinizi duyurma isteğinizi kaybetmediğinizi biliyorum. Boyun eğmeyerek bunları kaybetmeyeceğinizi de içtenlikle umut ediyorum! Bilmelisiniz ki, diğer birçok kişi gibi, ben de düşüncelerimle sizin yanınızdayım ve Türkiye için iyi bir gelecek umudunuzdan ve inancınızdan vazgeçmeden, bu hapis cezasını kolayca atlatabilmeniz için size guç diliyorum. 

Adaletsizliğe direnen ve bunu kınayan sizin gibi insanlar, bütün insanların aynı haklara sahip olduğu ve baskıdan korkmadan fikirlerini ifade ettikleri daha demokratik bir toplumun anahtarıdır. 

Siz tehditlere boyun eğen bir kadın değil, tam aksine, bugün kimsenin sorgulamaması gereken demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü gibi insani değerlere sahip güçlü ve cesur bir kadınsınız. Kararlılığınıza ve cesaretinize olan saygımı ifade etmek isterim. 

Güçlü olun, cesur olun ve kendiniz olmaktan vazgeçmeyin. 

Saygılarımla

Corine Mauch

Zürih Belediye Başkanı"