Zonguldak Belediyesi’nde 50 yıldır dik merdivenli evlerin çöplerini taşıyan katırlardan hayatta olan 11’i  bugün düzenlenen törenle emekliye ayrıldı.

Duvar'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre, Türkiye’nin en merdivenli şehri olarak bilinen Zonguldak’ta çöp kamyonlarının giremediği sokaklarda geceleri çöp toplayan katırlar bu hafta sonundan itibaren görev yapmayacak.

Dik merdivenli 5 mahallede görev yapan 11 katırın emeklilik törenine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile hayvan severler ve katırların seyisleri katıldı.

BAŞKAN ALAN: YILLARCA YÜKÜMÜZÜ SIRTIMIZDAN ALDILAR

Belediye Başkanı Alan, katırların kentin temizliği için uzun yıllar hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Uzun yıllardır kar kış, sıcak soğuk demeden 5 mahalle başta olmak üzere merdivenlerden, dik bayırlardan başlayarak sabahın ilk ışıklarına kadar Zonguldak’ın temizliği için yükümüzü sırtımızdan aldılar. Artık biz de pazar günü itibariyle onların yükünü sırtlarından alıyoruz. Onları emekliye ayırıyoruz.

Pandemi sebebiyle çalışmalar bir nebze sekteye uğradı. Beş mahalle muhtarıyla görüştük. 70 adet yeni çöp konteyneri belirlenen güzergahlara konuldu. Üç adet de çöp taksi olacak. Çöp taksilerimizle vatandaşlarımızın atıklarını toplamaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız şu; belki 20-30 metre konteynere yürüme mesafesi olabilir, çöpleri sokağa bırakmadan, buraya atalım. Bu konuda destek ve hassasiyet bekliyoruz.”