Malatya'da Zirve Yayınevi'nde, biri Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının sanıkları 20 Ocak'ta 31. kez hakim karşısına çıkacak. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada mahkeme heyeti, dava dosyası ve ek delil klasörleri mahkemeye ulaşan 'Kafes Eylem Planı' ile Zirve Yayınevi cinayetleri arasında bir bağ olup olmadığı konusundaki görüşünü bu celsede açıklayacak.

Duruşmada Erhan Özen tekrar, Ercan Genli ve Veysel Şahin ilk kez tanık dinlenecek. Müdahil avukatlardan Erdal Doğan, Zirve katliamıyla Ergenekon soruşturması arasında fiili bağlantılar olduğunu, yayınevi davasının Kafes Eylem Planı davasıyla birleşmesi gerektiğini kaydetti.

Doğan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu son celsede dinlenecek tanıkları 2 yıl önce dinlenmesini talep ettiğimizde mahkemece ret edilmişti, ama geçen celse mahkemece bu tanıkların dinlenmesini karar verilmesi önemlidir. Ayrıca bizce gelinen aşamada dosyanın delil durumu ile davanın hukuki ve fiili bağı nedeniyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Kafes Eylem Planı Davası (Poyrazköy Davası) ile birleşmesi gerekiyor. Aksi takdirde dava tepe taklak kalacaktır. Bu tepe taklak hal yıllarca hazırlanan bu katliamı yalnızca 5 gençle sınırlayıp gerçeği ve gerçek organizasyonu karartmak anlamına gelecektir. Bu durum ise ırkçılığı körükleyen siyaset kültürünü, halkları ve inançları düşmanlaştıran 100 yıllık vesayet rejimini ve ittihatçılığın yeniden ve yeniden üretilmesini sağlar. Aynı zamanda yeni cinayet ve katliamlara yol verilmiş olunur." dedi.

CİHAN