Silopi’de evlerine giren panzer altında ezilen Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan polisin tahliyesini değerlendiren baba Mesut Yıldırım, “Az da olsa bir umudumuz vardı; fakat bu umut da tükendi. Karar suçluların beraat edeceğinin habercisi” dedi. 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan tek tutuklu zırhlı araç sürücüsü polis memuru Ömer Yeğit, 17 Ekim tarihinde hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.  Tahliye kararını değerlendiren kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, duruma tepki gösterdi.

Yıldırım, olayın diğer sorumlularının tutuklanacağından az da olsa bir umutlarının olduğunu fakat tahliye kararı ile bu umudun tükendiğini dile getirdi. “6-7 saat duruşma salonunda kaldık ama bir türlü bir suçlu bulunamadı ya da bulunmak istenmedi” diyen Yıldırım, tahliye kararının suçluların beraat edeceğinin habercisi olduğunu söyledi. 

‘CESURCA VE KORKMADAN KARARLAR ALINSIN’

Cesurca, korkmadan ve hiçbir etki altında kalmadan kararlar alınmasını talep eden Yıldırım, “Kısacası bu dünyada hakkımızı alamayacağımızı düşünüyoruz. Suçluyu savunanların hiç birine hakkımı helal etmiyorum. Gerçek ‘mahkemede’ hepsiyle görüşeceğiz” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)