Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın görevinden yarın ayrılacağı belirtildi.

Aydın'ın aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği'ndeki görevinden de istifa edeceği iddia edildi.

Odatv’ye konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın hem bankadan hem de Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevinden ayrılacağını doğruladı.

"GÖREVİMİ DEVREDİYORUM"

Aydın, “İstifa etmiyorum ancak yarınki yönetim kurulu toplantısında görevimi bir başka arkadaşa devrediyorum. Olağan bir süreç” ifadelerini kullandı.

GENEL KURUL YARIN

Öte yandan Hüseyin Aydın'ın kamu bankaları genel kurulu toplantısından hemen önce gelen istifa dikkat çekti.

100 MİLYARDAN 80 MİLYARA

Hüseyin Aydın, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde bankacılık oturumunda yaptığı konuşmada bankaların yurtdışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntısı olmadığını belirterek; sektörde risklerin arttığını ancak bunları yönetebileceklerini söylemişti. Aydın, bankacılık sektörünün 2010’da 100 milyar dolar olan öz kaynaklarının dolar cinsinden karşılığının bugün 80 milyar dolar olduğunu belirtmiş, bu ortamda firmaların da dayanıklı olması gerektiğini ve öz kaynakla iş yapmanın teşvik edilmesi gerektiğini söylemişti.

HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

Hüseyin Aydın, 1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nde tamamlayan Hüseyin Aydın, meslek hayatına ise Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı.

Ziraat Bankası'nda çeşitli görevlerde bulunan Hüseyin Aydın, 28.03.2003-13.04.2005 tarihleri arasında Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve 28.04.2004-12.11.2004 tarihleri arasında Mülga Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

14.04.2005-31.05.2005 tarihleri arasında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Aydın, 31.05.2005 tarihinde Halk Bankası Genel Müdürü oldu.

Son olarak 15 Temmuz 2011 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.