ABD'li savcı Preet Bharara'nın yürüttüğü Reza Zarrab soruşturmasında, Türkiye'den 2 ve daha fazla futbol takımının adının geçtiği iddiaları spor dünyasında tartışmalara sebep oldu.

17-25 Aralık süreci sonrası Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'dan 1.2 milyon TL nakit para karşılığı loca alan Reza Zarrab'ın, bir dönem para Trabzonspor'a para yardımı yapması da, "Bharara'nın listesindeki kulüpler Trabzon mu?" sorusunu akla getirdi.

Zarrab'ın sahibi bulunduğu Royal Denizcilik üzerinden Trabzonspor'a 3 milyon euro'ya yakın yardımda bulunduğu da biliniyor.

KİM ARACI OLDU?

Zarrab'ın Trabzonspor'a önce kayıtdışı, ardından da makbuz ve teberru yolu ile destek olmasının arkasında ise önemli bir ismin bulunduğu biliniyor.

Cumhuriyet'ten Arif Kızılyalın'ın Trabzonspor'a yakın kaynaklar, "Sarraf bu parayı verdiğini TV'de kabul etti ve kulübün sponsoruyum dedi. Ama Ankara'daki hatırlı bir kişinin ricası olmasa bu para Trabzon'a gelmezdi" dediler.

Ankara'da eski bir Karadenizli bakanın oğlunun araya girmesiyle Zarrab, o günün kuru ile yaklaşık 10 milyon TL'yi, Bordo- Mavili kulübe makbuz karşılığı göndermişti.

Rıza Sarraf'ın ilişkisinin olduğu 3. takımın ise şu sıralar PTT 1. lige düşen Mersin İdman Yurdu olduğu öne sürülüyor.

O dönemlerin gözde bakanı ve 17- 25 Aralık Bakanları'ndan Zafer Çağlayan aracılığı ile Reza Zarrab'ın, hem Mersin İdman Yurdu'na, hem de Mersin'deki Akdeniz Oyunları için çeşitli destekler sağladığı belirtilmişti.

SARRAF: SPONSORUM

17-25 Aralık süreci sonrası futbola olan ilgisi ile gündeme gelen Reza Zarrab, katıldığı bir TV programında, bu merakı doğrulamış "Trabzonspor'un resmi sponsoruyum. O yüzden o karede yer alıyorum. Şirketim Trabzonspor'un resmi sponsorudur" demişti. (Sputnik)