ABD'nin İran'a uyguladığı mali ambargonun delinmesi davasında önce sanık sonra da tanık sıfatıyla hakim karşısına çıkan Reza Zarrab'ın tüm yasadışı para aktarımı belgelerinin bulunduğu sabit diske el konulduğu ileri sürüldü. 

Zarrab'ın rüşvet çarkını ortaya çıkarabilecek belgelere ABD'deki mahkemeye ulaştırılmadan el konuldu.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre sabit disk,  Zarrab'ın tüm ilişkilerini yönettiği iddia edilen asistanı Sinem Arslan ve muhasebecisi Regaip Akol’la birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Hacısalihoğlu’nun ofisinde bulunduğu iddia edildi.

ABD'YE GÖNDERİLECEKTİ

Zarrab'ın 'dijital kara kutusu' olarak tanımlanan Hacısalihoğlu diskle ilgili olmadığını iddia ederken, sabit diskin Zarrab'ın isteği doğrultusunda, çalışanları tarafından ABD’ye gönderilmeye çalışıldığı ancak polisin son anda el koyduğu iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uzman ekipleri, 10 günlük bir çalışmanın ardından sabit diskin şifresini kırdı.

Yapılan ilk incelemelerde, Zarrab'ın yasa dışı tüm para hareketlerinin en ince detaylarına kadar buraya kaydedildiği belirlendi. İmaj kaydı alınan diskten elde edilen veriler detaylı incelemeye alındı.

Diskin, incelemenin tamamlanmasının ardından kısa süre içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceği öğrenildi.

Zarrab'ın ABD’ye gidiş sürecinin de Zarrab'ın Dubai’deki avukatları tarafından yönetildiği de iddialar arasında.  

3 KİŞİ CASUSLUK İDDİASIYLA TUTUKLANMIŞTI

Zarrab'ın tüm mallarına el konulmasının ardından şirketlerine ve çalışanlarına yönelik operasyon başlatılmış, 17 kişi gözaltına alınmıştı. Sarıyer’deki bir şirketinde çalışanların evrak yaktığı ileri sürülmüştü.

Zarrab'ınasistanı Sinem Arslan’ın, tüm özel ve gizli görüşmeleri organize ettiği, Regaip Akol’un para trafiğini takip eden 'mali kara kutusu' olduğu, Mustafa Hacısalihoğlu’nun ise iş yeri ve evinin güvenlik kamerası ile dijital işlerini yapan 'dijital kara kutusu' olduğu iddia ediliyor.

Bu 3 çalışan geçen hafta 'casusluk' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: Habertürk