Zarok TV Genel Yayın Koordinatörü Dilek Demiral, dünyada Kürtçe çocuk yayın yapan tek kanal olan Zarok TV’nin kapatılmasına tepki gösterdi.

Demiral, “Zarok TV nasıl bölücülük ve yıkıcılık yaptığını anlamak çok zor. Bunun büyük bir yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bunun en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz. Zarok TV dünyada Kürtçe çocuk yayın yapan tek TV kanalıdır” dedi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayınları karartılan 10’u aşkın muhalif TV kanal arasında, Kürtçenin Kirmanckî (Zazakî) ve Kurmancî lehçelerinde yayın yapan çizgi film kanalı Zarok TV de yer aldı.

21 Mart 2015’te yayın hayatına başlayan ve büyük ilgi gören televizyonun karartılmasına sert tepki gösteren Zarok TV Genel Yayın Koordinatörü Dilek Demiral, kararın kabul edilemez olduğunu ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi.

Demiral’ın açıklamaları şöyle:

‘Kurtulmuş’un başkanlığından sonra kapatmalar geldi’ “Zarok TV nasıl bölücülük ve yıkıcılık yaptığını anlamak çok zor. Bunun büyük bir yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bunun en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz. Zarok TV dünyada Kürtçe çocuk yayın yapan tek TV kanalıdır. Kürtçenin Zazaca ve Kurmancî lehçelerinde yayın yapıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır yayın yapıyoruz. Yayına başladığımız günden bu yana dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Kürtlerden çok olumlu tepkiler aldık. Yayınımızın niteliğini gün geçtikçe yükselttik. Suç olarak gösterilecekse tek suçumuz Kürtçe yayın yapmaktır. Bu güne kadar RTÜK’ten tek uyarı cezası dahi almış değiliz.

“Kimse çıkıp yıkıcı propaganda yaptınız ya da çocuklara kin duygularını aşılamışsınız demesin. Türkiye’de Zarok TV de bölücüyse Türkiye nüfusunun hepsi bölücüdür o zaman. Biz elimizden geleni yapacağız. OHAL engel olsa da girişimlerimiz olacak. Şu an yayınımız internet üzerinden devam ediyor. Bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.”

“Kürtçe çocuk kanalının kapatılmasına gerekçe bulunamaz. Aileler çocuklarına da kanalın kapatılmasını anlatmakta zorlanıyor. Biz bu yanlış kararın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.”

(Kaynak: DİHA)