Dün akşam saatlerinde Meclis’te bulunan odasında süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, sabah bir grup gazeteciyle sohbet etti.

Cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili topluma ve Meclis’e mesaj vermek için açlık grevine başladığını belirten Zana, daha önce de 30 gün açlık grevi yaptığını anımsattı.

BDP EYLEME BAŞLAMAMASI İÇİN RİCADA BULUNDU

Açlık grevinin sağlık sorunlarını daha da derinleştireceği için Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) grubunun eyleme başlamaması yönündeki ricasına rağmen kararlı olduğunu belirten Zana, eylemini Meclis'teki odasında sürdüreceğini de kaydetti. Açlık grevleri üzerinden siyasi polemik yapılmasının gayri insani bir durum olduğunu kaydeden Zana, ''Dünyanın en zor, en ızdırap verici ölüm biçimidir, ölüm orucu. Yavaş yavaş ölüyorsunuz'' dedi.

'TALEPLER GECİKMEDEN DİKKATE ALINMALI, GECİKTİĞİNDE TALEPLER ARTIYOR VE DEĞİŞİYOR'

Hükümet'ten kimsenin kendisini arayıp aramadığının sorulması üzerine Zana, ''Şu ana kadar arayan olmadı. Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları gayet insani ve olumlu açıklamalar. Ancak talepler gecikmeden dikkate alınmalı. Geciktiğinde daha başka talepler gündeme geliyor ve artıyor'' diye konuştu.

'DAHA FAZLA GEÇ KALINMAMALI'

Zana, Kürt sorunuyla ilgili olarak, ''Sorunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğine'' dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Evet yine aynı düşüncedeyim, sorunu Başbakan çözebilir'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu konuda gecikmeden adım atması gerektiğini ifade eden Zana, ''Daha fazla geç kalınmamalı'' ifadesini kullandı. Daha önce 30 günlük açlık grevi eyleminde bulunduğunu, bu nedenle tecrübeli olduğunu belirten Zana, "Bu nedenle sadece şekerli su ve çay içiyorum, mideye verdiği büyük tahribat nedeniyle meyve suyu gibi asitli içecekler almıyorum. Şimdilik durumum iyidir" dedi.

'AÇLIK GREVİNDEKİ KİŞİ HASTALIĞA AÇIK HALE GELDİĞİNDEN ÇOK FAZLA KİŞİYLE GÖRÜŞMEMELİ'

Zana, açlık sebebiyle vücudun bütün hastalıklara açık hale geldiği için açlık grevindeki kişinin çok fazla insanla görüşmemesi gerektiğini, ancak kendisine destek için gelenleri de kıramadığını kaydetti.

Zana, basın mensuplarının ısrarına rağmen şimdilik görüntü vermek istemediğini de belirtti. (yuksekovahaber)