Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara'daki bir sergi açılışında suikast sonucu ölen Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un, Suriye'deki barış sürecine destek olmak için muhaliflerle iletişim kurmak üzerinde çalıştığını söyledi.

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Zaharova, "O (Karlov), Suriyeli muhaliflerle temas içerisinde olan bir insandı, onlarla diyalog kurmak için çalışıyordu. Bu gerçek, trajediye tamamen yeni bir açı kazandırıyor" dedi.
 
‘KARLOV, KENDİNİ BARIŞA ADAMIŞTI'
 
Zaharova, "Karlov, teröristlerin nasıl bu hâle geldiğini, bölgede fikirlerini nasıl yaydıklarını ve siyasal süreci başlatmanın ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak kendini barışa adamıştı" diye de ekledi.
 
Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a devlet madalyası sunulması talimatı verdi.
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir toplantıda bir araya gelen Putin, "Dışişleri Bakanlığı'ndan, anısının ölümsüzleştirilmesi için Karlov'a devlet madalyası verilmesini istiyorum. Karlov, görevdeyken hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Sputnik)