Cumartesi Anneleri/İnsanlarının sembol ismi Berfo Kırbayır son kez Galatasaray Meydanı'ndaydı.

12 Eylül döneminde gözaltında kaybedilen oğlunun kemiklerini bulamadan yaşamını yitiren 105 yaşındaki Befro Kırbayır, Cumartesi Meydanı'ndan arkadaşları tarafından uğurlandı.

Berfo Kırbayır'ın kızı Fatma Gülmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi, "Anamın gözü açık gitti, diğer anaların gözü açık kalmasın, başka analar yanmasın, feryatlar olmasın. Ne olur artık verdiğiniz sözü tutun."

VEKİLLER DE TÖRENDEYDİ

Berfo ana için düzenlenen törene BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, ÖDP Gene Başlanı Alper Taş ve HDK Yürütme Kurulu üyeleri de katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Berfo Kırbayır'ın kızı Fatma Gülmez, gözyaşları içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Anamın vasiyetini yerine getir ne olursun? Anamın gözü açık gitti. Kardeşimin kemiklerini verin, anamın yanına yatıralım" dedi.

EMİNE OCAK: BİR ELİMDE HASAN'IN BİR ELİMDE CEMİL'İN FOTOĞRAFI OLACAK

Cumartesi Anneleri'nin yaratıcılarından Hasan Ocak'ın annesi Emine Ocak, mücadele arkadaşı Berfo Kırbayır'a şu sözlerle veda etti:

"Sen şimdi oğluna yakın gittin. Unutma biz seninle çok mücadele ettik, çok şey yaşadık, saçlarımız çekildi, gözaltına alındık, dayak yedik. Artık bir elimde Hasan'ın, bir elimde Cemil'in fotoğrafı olacak. Toprağın bol olsun, oğlunun yanında rahat uyu."

'YÜZÜNE TÜKÜRMEK İSTEDİĞİN KİŞİLERİN YÜZÜNE BİZ TÜKÜRECEĞİZ'

Kenan Bilgin'in kardeşi İrfan Bilgin ise, Berfo Ana'ya "son kez bizim misafirimizsin" diye seslendi ve şöyle devam etti:

"Bir ülke düşünün ki insanları mezarına ve kemiklere razı etmiş. Berfo Ana da buna razı olanlardan biriydi. Sana söz taşıdığın resimleri biz taşıyacağız. Yüzüne tükürmek istediğin kişilerin yüzüne biz tüküreceğiz."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Fatma Gülmez konuşurken kızı Seval Gülmez de gözyaşlarına boğuldu. Berfo Kırbayır'ın cenazesi alkışlarla Galatasaray Meydanı'ndan uğurlandı. Berfo Kırbayır'ın cenazesi Galatasaray Meydanı'ndaki törenin ardından Şakirin Camiii'ne götürüldü.

Berfo Ana'nın naaşı ise memleketi Kars’ın Göle ilçesine gönderilecek. (CNN, ANF)