Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret davasına konu olan Gollum ile ilgili Yüzüklerin Efendisi filminin yönetmeni Peter Jackson, fotoğraftaki karakterin “Gollum değil, Smeagol” olduğunu ve Smeagol’in neşeli ve tatlı bir karakter olduğunu söyledi.

Yüzüklerin Efendisi filminin yönetmeni Peter Jackson, filmin senaristleri Fran Walsh ve Philippa Boyen ile ortak bir açıklama yayınladı.

Senarist Walsh, Smeagol’in neşeli ve tatlı bir karakter olduğunu söyledi. Smeagol’in yalan söylemediğini, aldatmadığını ve başkalarını manipüle etmeye girişmediğini anlatan senarist Walsh, “Kötü ve işbirlikçi biri değil. Bu kişisel özellikler Gollum’a ait, asla Smeagol ile karıştırılmamalı. Smeagol asla kendisinden zayıf olanların üzerinde gücünü kullanmak istemez. Zorba değil aksine sevilen biri. Bu yüzden bütün dünyadaki izleyiciler o karaktere ısındı” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Yüzüklerin Efendisi karakterlerinden Gollum’a benzeten bir Caps’in paylaşımı mahkemelik olmuştu. Caps’i paylaşan Aydınlı doktor Bilgin Çiftçi’ye, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret” davası açılmıştı.

Mahkeme, Gollum’un kötü bir karakter olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi atamıştı.