İstanbul Avcılar'da, 8 Mart günü yaşanan olayda M.O. isimli kişi yüzde 76 engelli olan Taha Alper Behrem'i darp etti. Otizmli genç hastaneye kaldırıldı. 

Cihangir Mahallesi'nde öğle saatlerinde yaşanan şiddet olayında, M.O. kendisi ve arkadaşına 'laf attı' geekçesiyle, engelli genci dakikalarca darp etti. Behrem'in yüzünde, boynunda ve vücudunda yaralar oluştu. Çevredekilerin müdahale etmesi üzerine M.O. aracına binerek kaçtı.

Darp edilen engelli genç hastaneye kaldırıldı. Behrem ailesi ise darp raporu alarak çocuklarını darp edenlerden şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine ifadesi alınan M.O. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

'ÖLDÜRME KASTI İLE HAREKET ETTİ'

Behrem gazetecilere yaşadığı şiddeti , "Boğazımı sıktı. Sonra beni dövdü. Boynumda izler var. Döverken beni demirlere vurdu. Ona, ben engelliyim dedim. Başka ne diyebilirim ki" şeklinde anlattı.

Behrem'in annesi Zeliha Yıldırım, "Alper teyzesinin kapısına geliyor. O arada ne olduğunu bilemiyoruz. Öğreniyorum ki çocuğumu yaklaşık iki buçuk metrelik merdivenlerde tekme atarak bahçeye fırlatıyor. İnip boğazını sıkıyor. Daha sonrasında tekme ve yumruk atarak yavrumu gözlerine, yüzüne vuruyor. Oğlum 'abi ben engelliyim vurma bana diyor'. Kendini ancak böyle savunabiliyor. Çünkü karşılık vermesini bilmiyor. Devamında çocuğumu giriş katının demirlerine vuruyor. Etrafındakiler bırak o çocuk engelli dediğinde 'bana ne engelliyse engelli' diyor. Tamamen öldürme kastıyla oğlumu mahvediyor. İfadelerinde kız arkadaşıma tacizde bulundu demişler. Kız arkadaşına 'şit' demiş. Sebebi bu. Ben böyle dediğine de inanmıyorum. Benim oğlum herkese selam verir kendi kendine konuşur." diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi