Yunanistan hükümetinin kreditörlerin talebi doğrultusunda parlamentoya sevkettiği tarım sektörüne ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında değişiklikler ile sigorta primlerinde artışı öngören düzenlemelere tepkiler, başkent Atina'da devam ediyor.

Sabah saatlerinde Girit'ten gelen binden fazla çiftçinin Tarım Bakanlığı önünde polis ile çatışmasının ardından bu defa akşam saatlerinde başkent Atina'nın kalbi Sintagma Meydanı'nda toplanan 15 bin civarındaki çiftçiye 17 traktörlük bir konvoy da eşlik etti.

Eylemi yakından izleyen polis, çiftçilere diğer meslek gruplarından katılımlarla birlikte sayının daha da artacağını açıkladı.

Yüzlerce kilometre yolculuğun ardından Atina'ya ulaşan traktörler, polisin eşlik ettiği konvoyla birlikte şehir meyanına giriş yaptı. Polis, meydana 17 traktörün girişine izin verdi.

Traktörlerin protesto amaçlı siyah bayrak ve Yunan bayrakları ile süslendikleri görüldü.

Öte yandan, Yunanistan’da çiftçilerin devam eden eylemi nedeniyle İpsala Sınır Kapısı süresiz olarak tüm araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Her iki sınır kapısındaki araç geçişlerinin durdurulması nedeniyle Yunanistan'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Yunanistan'a araç giriş çıkışları tamamen durdu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, yaptığı açıklamada, Yunan çiftçilerin eylemi nedeniyle daha önce tır girişine kapalı olan İpsala Sınır Kapısı'nın akşam saatlerinde tüm geçişlere kapatıldığını belirtti.