Yüksel direnişçilerinin yargılandığı dava bugün  Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, tutuklu yargılanan Nazan Bozkurt'un tahliyesine karar verirken, Alev Şahin ve Mehmet Dersulu'nun tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Ankara Yüksel Caddesi'nde "İşimizi geri istiyoruz" eylemi yaptıkları için 'haklarında daha önce verilen adli kontrol kararlarına rağmen eylemlerine yoğun bir şekilde devam etmeleri' gerekçesiyle yargılananlardan Nazan Bozkurt tahliye edildi. Alev Şahin ve Mehmet Dersulu’nun ise tutuklu yargılanmasına devam edilmesine karar verildi.

Öte yandan Bozkurt'un 2020 yılında yine Yüksel Caddesi eylemleri gerekçe gösterilerek açılan başka bir davadan tutuksuz yargılanmasına devam ediliyor.

NE OLMUŞTU?

OHAL döneminde 23 Ocak 2017'de bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Nüfus Müdürlüğü'ndeki görevine son verilen Nazan Bozkurt,Yüksel Caddesi’ndeki “İşimi geri istiyorum” eylemlerine katıldı. Hukuki yollardan itirazını da dile getiren Bozkurt, işine dönebilmek için OHAL Komisyonu’na itiraz etti. OHAL Komisyonu ise ihraç edilmesinin ardından yaptığı eylemlere ve bu eylemlerle ilgili açılan soruşturmalara dayanarak Bozkurt’un ihracının haklı olduğuna hükmetti.

Komisyon kararında, Bozkurt ihraç edildikten 2 yıl sonra açılan soruşturma gerekçe gösterildi.

Kararda, "Başvurucunun silahlı terör örgütüne üye olma suçu kapsamında hakkında dava dosyalarında yer alan ve bu kararın inceleme bölümünde belirtilen bilgi belgeler ile tespit ve olgular, başvurucunun DEKP/C terör örgütü ile irtibatını göstermektedir" denildi.