İhraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla 74 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın evine özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi, Gülmen ve Özakça gözaltına alındı.

Direniş alanı olan Yüksel Caddesi polisler tarafından çembere alındı. Çevik kuvvet ve sivil polisler giriş çıkışa izin vermiyor.

Alana müdahale eden polis, çiçekleri toplamaya başladı.

Gazete Karınca'nın haberine göre alanda bulunanlardan en az 5 kişi sürüklenerek gözaltına alındı. Polisin anıt önündeki bekleyişi ise devam ediyor.

Gözaltından çıkan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, Yüksel’e gelirken, burada yaptığı açıklamada, baskın ve gözaltının bir ‘cinayet girişimi’ olduğunu söyledi.

 Özakça, yaşananları şu şekilde anlattı:

"Ankara Terörle Mücadele Şubesi dün gece bir cinayet girişiminde bulundu. Eve baskın yaptıklarında, ‘Toparlanacağız ve giyineceğiz’ dedik. Ancak kapıya gelenler kapıyı kırmaya başladılar ve açık biçimde zorla müdahalede bulunacaklarını dile getirdiler. Savcılık kararında ‘Tekel ve Gezi direnişine dönüşebilir’ ibaresi yer alıyormuş. Ankara Emniyeti ve savcılık falda iddialı olacak ki şimdiden öngörüyor.

Eve baskın düzenlendiğinde Nuriye ve Semih çok iyiydi, biri şiir okuyordu bir diğeri de şarkı söylüyordu. Ancak bizlerin dokunmaya ve sarılmaya kıyamadığı, 75 gündür açlığa yatan o bedenlere altı yedi kişi çullandı. Evden ilk önce beni çıkardılar ve ağır işkenceye maruz bıraktılar. Gözaltına alınan avukatlar da ağır işkencelere maruz kaldı.

Tekrarlıyoruz ki yaşanan bir cinayet girişimidir ve failler tarih önünde hesap verecekler. Dün gece yaşanan, 19 Aralık gecesinden farksız bir geceydi.

Arkadaşlarımız gördükleri işkenceden dolayı yorgun durumdalar ve dün geceden bu yana hiç uyuyamamışlar. Uyku saatlerinin düzeni kendileri açısından büyük önem taşıyor. Götürüldükleri hastanede ne gibi bir uygulamaya maruz kaldıklarını bilmiyorum.

İktidar bilmelidirler ki korktukları olacak ve mücadele büyüyerek devam edecek"

"13.30’da Yüksel’i sahiplenmeye herkesi bekliyoruz” çağrısı yapan Özaçka, “Biz bu cinayet girişimin faillerini ve direniş çizgimizi açıklayacağız. Direniş alanı boş kalmayacak” dedi.