Genelkurmay Başkanlığı dün (20 Haziran) saat 18.40 sularında, içinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı ile 3’üncü Tümen Komutanının da bulunduğu komuta heyetini taşıyan Komuta-Kontrol helikopterine PKK’liler tarafından ateş açıldığını iddia etti.

Konuya ilişkin Genelkurmay açıklamasında, “Helikopter kaçınma manevrası yaparak ateş bölgesinden süratle uzaklaşmış ve emniyetli bir şekilde Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına inmiştir,” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Helikopter üzerinde yapılan kontrolde, bir merminin helikopterin sağ kargo ön camından girerek, helikopterin ana kirişlerine hasar verdiği ve kontrol kutusunun üst çeperinde kaldığı tespit edilmiştir,” bilgisi de yer aldı.

HPG'DEN DE AÇIKLAMA

PKK’nin silahlı kanadı HPG ise yaptığı açıklamada, Kato ve  Cudi’de 3 gün boyunca savaş uçaklarının hareketliliğinin yaşandığını duyurdu.

ANF'de yer alan haberde, 19 Haziran’da Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Şırnak’a bağlı Kato Jirka alanında üç gün boyunca alçak uçuş yaptığını açıklayan HPG,  20 Haziran tarihine işaret ederek,  Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Şırnak'a bağlı Cudi Dağı’nda alçak uçuş yaptığını ve keşif uçaklarının da gün boyu hareketliliğini bu bölgede sürdürdüğünü aktardı.

Ancak açıklamada, Genelkurmay'ın 'helkoptere saldırı' iddialarına doğrudan bir yanıt verilmedi.