Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lilerin mezarlarının tahrip edilmesini 6 Aralık'ta protesto eden gruba polisin saldırısı sırasında zırhlı araçtan açıldığı söylenen ateş ile öldürülen amca-yeğen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir, dün on binlerin katılımı ile Yüksekova'da defnedildi.

Polis defin işlemi öncesinde kitleye biber gazı ve tazyikli suyla saldırırken, cenazelerin toprağa verilmesinin ardından da benzer şekilde saldırıldı. Zırhlı araçların halkın arasına daldığı ve etrafa rast gele ateş açtığı saldırıda kafasına isabet eden mermi olduğu ileri sürülen bir cisimle ağır yaralanan Bêmal Tokçu, Yüksekova'dan Van'a sevk edilerek tedavi altına alındı.

Tokçu'nun hastanedeki tedavisi devam ederken yaşanan ölümler ve yaralanmalar nedeniyle tansiyonun sürekli yükseldiği Yüksekova'da gergin bekleyiş devam ediyor.

Öldürülen İşbilir'lerin cenaze törenleri için dün kepenk açılmayan ilçede esnaf bugün de fırın ve eczanelerin dışında kepenk açmadı. İlçede bulunan tüm dükkanlar yaşanan olaylar nedeniyle kepenk kapattı.