Hakkari Yüksekova'da bugün düzenlenen yürüyüşün ardından şehir merkezinde çıkan olaylarda silahla vurulan 2 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yüksekova Haber'in haberine göre; öğlen saatlerinde PKK'lilerin mezarlarının tahrip edilmesini protesto eden kitleyle polisler arasında çıkan gerginlikte silahla vurulan Veysel ve Reşat İşbilir isimli yurttaşlar kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre gerginlik sırasında kısa süreli bir çatışma yaşandı. Çatışma esnasında amca yeğen olan Veysel ve Reşat İşbilir isimli yurttaşlar silahla vurularak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan yurttaşların yakınları hastaneye akın etti.

Yaşamlarını yitiren Veysel İşbilir ile Reşat İşbilir'in amca yeğen oldukları öğrenildi. Yakınlarının ölüm haberini alıp hastaneye akın eden İşbilir ailesi ve yakınları ile polisler arasında yaşanan gerginlik polislerin hastane binasından çıkarılması ile son buldu. Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz'ın da müdahale ettiği gerginlik sırasında camlar kırıldı.