Hakkari Yüksekova çarşı merkezinde polise ait akrep tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu 4 kişi katledildi. HDP eski ilçe eşbaşkanı, olay sonrası aradığı İlçe Emniyet Müdürü'nün kendilerine "Zırhlı aracımızın silahı tutukluluk yaptı" dediğini aktardı. Hayatını kaybedenler arasında HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın yeğeni Serhat Buldan da bulunuyor. 

DİHA'da yer alan haber şöyle: Yüksekova ilçesi çarşı merkezinde yer alan Amed Çarşısı yakınlarında yükselen silah seslerinin ardından olaya dair kimi ayrıntılara ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre, çarşıda iki gurup arasında çıkan gerginlik sonrası Akrep tipi zırhlı bir araç ile olay yerine gelen polisler tarafından zırhlı araçtan iki gurubun üzerine ateş açıldı.

Açılan ateşte Aydın Tümen, Serhat Buldan, Rahmi Sefalı ve Nejdet İşyözü isimli 4 kişi yaşamını yitirdi. Şemsettin Çakmakçı ve Memet Ali Kaya adlı yurttaşlar ise yaralandı. 

Yaralılar olay sonrası gelen ambulanslar ile hemen İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de yine hastanenin morguna kaldırıldı. Yaralıların getirildiği hastanenin önü ve olayın yaşandığı nokta polis ablukasına alındı. Olay yerine ve hastaneye hiç kimse yaklaştırılmıyor. Cep telefonları ile olay yerini çekmek isteyen kimi ilçe sakinleri de gözaltına alındı. 

EMNİYET MÜDÜRÜ: ZIRHLI ARAÇ TUTUKLULUK YAPTI 

Henüz bir açıklama yapılmayan olayla ilgili İlçe Emniyet Müdürü ile görüştüğünü belirten HDP eski İlçe Eşbaşkanı Fikret Turgut, oldukça dikkat çekici bir bilgi aktardı. Turgut, telefonla görüştüğü İlçe Emniyet Müdürü'nün kendisine "Zırhlı aracımız silahı tutukluluk yaptı" dediğini aktardı.

Olayla ilgili Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile telefonla görüşen HDP Milletvekili Selma Irmak ise Vali Toprak'ın "zırhlı araçtan ateş eden polisin gözaltına alındığını ve olay hakkında inceleme başalttıklarını" söylediğini paylaştı. 

Çatışmada yeğenini kaybeden Pervin Buldan, kişisel Twitter hesabından şunları yazdı:

Bugün Gever'de bir katliam yapıldı. kavga eden iki ailenin üzerine polis zırhlı araçtan ateş etmiş. 2.Roboski yaratılmak istenmiş. 4 kişi yaşamını yitirdi. Öldürülenler arasında yiğenimiz Serhat Buldan da var.