Sokağa çıkma yasağının 3 gündür sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde Esentepe ve Esenyurt mahallelerine yapılan saldırının ardından, saat 20.30 sularından itibaren onlarca panzer, kobra tipi zırhlı araç ve askeri kirpiler, Şemdinli yol güzergahını abluka altına aldı.

Yoğun silah seslerinin duyulduğu ilçede yurttaşlar sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek amacıyla sokağa çıkıp ateş yaktı.

Ara sokakların başlarına konuşlanan asker ve özel timler, zırhlı araçlardan otomatik silahlarla rastgele taramaya başladı.

Özellikle operasyonların devam ettiği  Orman, Mezarlık ve Eski Kışla mahallelerinde halk tüm sokaklarında eş zamanlı olarak tencere, tava, teneke ve kepenklerle gürültü çıkarma eylemi yapıyor.

Barikatların arkasında ateşlerin yakıldığı her üç mahalle kuşatma altına alınırken, yoğun patlama ve silah sesleri arasında sloganlar atılıyor.

Dize ve Yeşildere mahallelerinde yurttaşlar gruplar halinde abluka altındaki mahallelere yürüyor.

İlçede asker ve polisler mahalleleri kuşatma altına almaya başlarken, yoğun patlama ve silah seslerinin arasında mahallelere yapılan saldırı devam ediyor. (DİHA)