7 gündür abluka altında olan Yüksekova'da Cumhuriyet, Eski Kışla, Dize ve Orman mahallelerine sabah 10.00 ve 11.00 arasında güvenlik güçlerinin kimyasal veya zehirli gaz olduğu belirtilen bir madde atıldığı ve 40'a yakın kişinin katledildiği iddia edildi.

Saldırının sürdüğü mahallelerden telefonla kentte bulunan HDP'li heyete ulaşan bir yurttaş, sabah 10.00 ile 11.00 aralarında AKP güçlerinin Cumhuriyet, Eski Kışla, Dize ve Orman mahallelerinde kimyasal veya zehirli gaz olduğu belirtilen bir madde attığını ve 40'a yakın kişinin katledildiğini söyledi.

Yaşamını yitirenlerin cenazelerinin özel harekat timleri tarafından bir evde toplandığı ve yine yüzlerinde gaz maskeleri ile sırt çantalarının olduğu da gelen bilgiler arasında.

‘CENAZELER DONMUŞ VE ERİMİŞTİ’

JINHA’da yer alan habere göre, ismini vermek istemeyen bir görgü tanığı ise şunları söyledi: "Ellerinde bir şeyler vardı tam seçemedim. Sırtlarında ise çanta ve yüzlerinde ise gaz maskeleri.

Sıktıkları kimyasalın rengi sarıydı. Burada YPS'lilerin çatıştığı noktalara bu gazı atıyorlardı. YPS'lilerin cenazeleri ise sanki erimiş ve donmuştu yaklaşık 40 kadar cenazeyi bir eve taşıdılar."

Görgü tanığı kendi video ve görüntülerinde olduğunu ancak 3G şebekesi çekemediği için gönderemeyeceğini söyledi.

Kentte bulunan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'da tanığın telefonla kendilerine ulaştığını ve bilgiyi teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan HDP Milletvekilleri Nihat Akdoğan ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.




(Kaynak: JINHA)