Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Devlet kurumlarını tanımıyoruz” açıklamasına katılan ve aralarında Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Gever Demokratik Toplum Meclisi yöneticilerinin de olduğu 15 kişinin evlerine baskınlar düzenlendi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, evlerde aramalar halen devam ederken, ilçede kepenkler açılmadı.

Baskınlarda en 15 siyasetçinin isminin gözaltı listesinde olduğu öğrenilirken, gözaltı olup olmadığı henüz belirlenemedi.

KENTTE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan dün akşam saatlerinden itibaren Orman, Kışla ve Dize mahallelerinde kazılan öz savunma hendekleri ile yollar kesildi. Halk hendek başlarında nöbet tutmaya başlarken, gençler de bütün ara sokaklara barikatlar kurdu.

Polislerin halka saldırması üzerine başlayan çatışmalar kimi noktalarda sabaha dek sürdü. Özel harekat timleri ile Cengiz Topel Caddesi üzerine keskin nişancılar konuşlandırıldı.

Polisin Orman Mahallesi girişindeki hendekleri kapatmaya çalışması üzerine çatışmaların şiddetlendiği belirtildi. Polisin gerçek mermilerle saldırıda bulunduğu çatışmalarda ismi öğrenilemeyen bir genç, göğüs ile omzu arasındaki bölgeye isabet eden kurşunla yaralandı. Polisin attığı yoğun gaz nedeniyle yaralı genç hastaneye kaldırılamazken, yurttaşlar kendi imkanlarıyla yaralı gence müdahalede bulundu.

İpekyolu üzerinde polise ait zırhlı bir araçtan açılan ateş sonucu 20 yaşındaki Şükran Düzce isimli genç kadın başından ağır yaralandı. Gaz kapsülünün başına isabet ettiği genç kadının evinden çıkarken polis tarafından vurulduğu belirtildi. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadınının başına dikişler atıldığı ve durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Çatışmalar ilçenin belli kısımlarında gece geç saatlere dek sürerken, ilçe semalarında gece boyu Heron, savaş uçakları ve helikopter hareketliliği yaşandı.

Hava araçlarının PKK’liler ile operasyona çıkan askerler arasında çatışmanın yaşandığı ve 3 askerin yaşamını yitirdiği, 7’sinin yaralandığı Doskî bölgesi semalarında alçak uçuş yapıp bombardıman yaptığı belirtildi.

(DİHA, İMC)