HDP Eş Genel Başkanlığı düşürülen Figen Yütksekdağ’la Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Cumartesi insanlarından Güzel Şahin için cezaevinden taziye mesajı gönderdi.

“BİZİM İÇİN HEM ANNE HEM DE YOLDAŞ”

Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden gönderdiği mesajda şöyle dedi: ” Sevgili Güzel anneyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizim için hem bir anne hem de en zor mücadele yollarının yoldaşı oldu hep. Direnişçiliğini, sevgisini ve hiç bitmeyen enerjisini bütün eylem alanlarında daima yanımızda gördük, hissettik.

Son nefesini vermeden önce dimdik ayakta ve eylemdeydi. Bütün hak savunucularının, devrimcilerin, yurtseverlerin eylem annesi, mücadele yoldaşı olan o soylu kadını minnetle selamlıyorum. Güzel annenin tüm evlatlarına, mücadele yoldaşlarına, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kadın siyasi tutsaklar olarak, onun direnişçiliğini büyütecek, bizlere emanet ettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağız.”

“GÜZEL ANNE YOL GÖSTERİCİ OLDU”

Yine Kandıra Cezaevi’nde Sebahat Tuncel, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hatun Annenin cenazesine yapılan ırkçı, faşist saldırı nedeniyle büyük bir öfke yaşarken, acımız halen çok taze iken bu kez de Güzel annenin vefatını öğrenmiş bulunuyoruz.

Güzel anne haksızlığa, zulme, faşizme karşı mücadelenin en ön saflarındaydı. Yüreği özgürlük sevdasıyla, enerjisiyle dolu Güzel Anne, tüm etkinliklerde bizlere yol gösterici oldu. Hem Hatun Anneye hem de Güzel annemize sözümüz özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinde ısrar olacaktır. Başta Güzel Şahin annemizin ailesine, Cumartesi annelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum.