Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin üniversitelerin final sınavlarına denk gelmesi nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'na yurtlara sandık kurulması için başvuru yaptı.

Kartal, taleplerinin Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em tarafından olumlu bulunduğunu bu konuda kendilerine kolaylık sağlanacağını söyledi.

Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal ve bazı öğrenciler Yüksek Seçim Kurulu'na 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde öğrencilerin yurt ve kampüslerinde oy kullanmaları için başvuru yaptı. Kartal, YSK'dan ayrılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 3 milyonu aşkın öğrenci bulunduğunu ve bu sayısının seçim sonuçlarına büyük etkisi olacağını söyledi.

12 Haziran'ın birçok üniversitede final sınav tarihlerine denk geldiğini belirten Kartal, "Bu konuda Yüksek Seçim Kurulundan bazı taleplerimiz oldu. Özellikle final tarihine denk gelen öğrenci arkadaşlarımızın memleketlerine gelip gitmesi konusunda hem maddi hem de sınavları açısından yaşayacakları sorunu gidermek amacıyla bulundukları illerde oy kullanabilmelerini sağlamaktı. Yüksek Seçim Kurulu bir genelge yayınlamış. Genelgenin içinde üniversite öğrencisi yurtta kaldığını belgelediğinde aldığı belgeyi nüfus müdürlüğüne götürecek. Nüfus müdürlüğünden ikamet ile ilgili belgeyi de ilçedeki ve illerde ki yüksek seçim kuruluna vererek oy kullanabilecekler. Bizim özellikle talebimiz yurtlarda ve yurtların bulunduğu merkez kampüslerde sandık kurulmasıydı. Bu konuda Sayın Başkanımız kolaylık sağlanacağını bildirdi. Önümüzdeki seçimlerde üniversite öğrencileri gerekli işlemleri yaptıkları takdirde oy kullanabilecekler" dedi.

YÖK'ten de bazı taleplerini olacaklarını ifade eden Kartal, o tarihe sınavları denk gelen üniversitelerin akademik takvimlerini değiştirmesini talep edeceklerini ve YÖK Başkanı Özcan ile bir görüşme yapacaklarını söyledi. 12 Haziranda yurtlara sandık kurulup kurulmayacağının sorulması üzerine Kartal, "Sandık kurulacak belgeledikleri ve orada askıya çıktığı takdirde. Hiçbir başvuru yoksa ya da öğrenciler bu konuda bir girişim yapmadılarsa sandığa da gerek kalmayacak" dedi.

Kartal, öğrencilerin yapması gerekenin nüfus müdürlüklerine başvurarak oradan aldıkları belge ile bulundukları illerdeki il ya da ilçe seçim kurullarına o belgeyi ibraz etmeleri olduğunu söyledi. Akademik takvimin öne çekilmesine ilişkin bir soru üzerine de Kartal, bu konuda Gazi Üniversitesinin bir girişimde bulunduğunu sınav takvimini 1 Haziran'a çektiğini söyledi. Kartal, Yüksek Seçim Kurulu'ndan taleplerine olumlu yanıt aldıklarını ifade etti.

YENİ ŞAFAK