Halkın oylarıyla 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen fakat KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen HDP’li Zeyyat Ceylan’ın yerine YSK tarafından tayin edilen Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediyesinin atanmış başkanı Hüseyin Beyoğlu, 180 kişiyi işe alıyor.

Bu kişilerin birçoğunun, seçimler öncesinde Sur Belediyesi kayyımı tarafından işe alınan, ancak bu alımların usulsüz yapıldığı gerekçesiyle yeni seçilen HDP’li yönetim tarafından işten çıkarılan 146 kişi arasından belirlenen kişiler olduğu öne sürüldü. Cumhuriyet’ten Mahmur Oral’ın haberine göre işe alınan bu kişilerin işbaşı yaptıktan sonra mülakata çağrıldıkları da iddia edildi.

İŞE ALIMLAR AYNI AİLELERDEN

Öte yandan işe alımlar için başvuru yapanların soyadları da oldukça dikkat çekici. Birçok başvurucunun soyadının Merdoğlu, Beyoğlu ve Yalar olduğu belirtiliyor. Soy isimler farklı da olsa aslında üç soyisim de kardeşlere ait. Hüseyin Beyoğlu’nun soyadı daha önce Yalar’dı. Beyoğlu, mahkeme kararıyla soyadını Beyoğlu olarak değiştirdi. Diğer kardeşi Haşim Merdoğlu’da mahkeme kararıyla bu soyadını aldı. Bazı kardeşleri de halen Yalar soyadını kullanmaya devam ediyor. Beyoğlu, göreve gelir gelmez ilk olarak kendisiyle aynı soyadını taşımayan kardeşi Haşim Merdoğlu’nu Belediye Başkan Yardımcısı olarak atamıştı. Hemen ardından da 5 buçuk milyon lira değerinde zırhlı makam aracı almak üzere hazırlıklara başladığı belirtilmişti.