Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’nin yaptığı başvuru üzerine, İstanbul’da 5 bin 135 kısıtlı seçmenin araştırılmasına karar verdi.

İYİ Parti ise itirazın mazbata verildikten 7 gün sonra yapılması gerektiğini belirterek karara itiraz etti.

AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel, İstanbul seçimlerine ilişkin 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılmasına ilişkin ara karar verildiği söyledi.

Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün AKP olarak İstanbul seçimlerine yönelik YSK’ye yeni bir dilekçe verdiklerini dile getirdi.

YSK’ye, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin mahkeme kararlarıyla birlikte oy kullanmayacaklarına ilişkin listeyi sunduklarını söyleyen Özel, YSK’nin bu konuların araştırılması için yeniden bir ara karar aldığını ifade etti.

Özel, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılmasıyla ilgili ilçe seçim kurullarına 5 gün süre verildiğini, sürenin bugün başladığını aktardı.

‘SÜREÇ BİRAZ DAHA UZAYABİLİR’

Kararla birlikte süreci biraz daha uzatabileceğini belirten Recep Özel, “Ancak ilçe seçim kurullarımız çok hızlı hareket ediyorlar. Bazı ara kararları yerine getirme noktasında toplantılarını, araştırmalarını yapıyorlar. Peyderpey cevaplar gelmeye başlayacak” dedi.

Özel, toplamda araştırılacak seçmen sayısının 46-47 binlere yükseldiği söyledi.

YSK, daha önce AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı olağanüstü itirazda 41 bin 132 seçmenin araştırılmasına karar vererek ilçe seçim kurullarına bu araştırmayı yapması için 5 gün süre vermişti.

İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ

İYİ Parti ise YSK’nin kararına itiraz etti. İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi Tolga Öztürk’ün verdiği itiraz dilekçesinde olağanüstü itiraz süresinin İstanbul seçimlerinin kesinleşip mazbatanın verildiği 17 Nisan’dan sonra 7 gün olduğu belirtildi.

Dilekçede, “AK Parti tarafından bugün tarihli verilen dilekçenin ekinde yer alan kişilerin araştırılması 298 sayılı kanunun 130. Maddesine aykırıdır” denildi, araştırma kararının kaldırılması istendi.