Suriye’de Halk Savunma Birlikleri’yle (YPG) birlikte savaşan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanı Nesrin Abdullah, ABD’nin kendilerine vereceği silahları Türkiye’ye karşı kullanmayacaklarını açıkladı.

Kurdistan24 kanalına konuşan Abdullah, ABD’nin kendilerine verilecek silahların Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içinde bulunan güçlere dağıtılacağını söyledi.

YPJ komutanı, ABD tarafından kendilerine verilen silahların Türkiye’ye karşı kullanılmasına ilişkin endişelere ilişkinse şu yanıtı verdi:

“Bizim Türkiye’ye karşı savaşmak gibi bir niyetimiz yok. Türkiye altı yıldır bize saldırıyor onlarca arkadaşımız şehit oldu. Ama biz her zaman sınırlarımızı koruduk ve komşuluk ilkelerine bağlı kaldık. Bundan sonra bizim Türkiye’ye karşı savaşmak ve bu silahları Türkiye’ye karşı kullanmak gibi bir niyetimiz de olamaz. Biz demokratik ve barışçıl bir mücadele sürdürüyoruz.”

Abdullah, Tabka ilçesi ve barajının DSG güçleri tarafından IŞİD’den alındığını, bundan sonraki hedeflerinin Rakka’nın merkezi olacağını duyurdu.