YPJ komutanı Çiçek Xemgin, Til Xenzir çatışmasında IŞİD’in Türkiye sınırını, askeri karakol, mevzi ve araçları kullandığını açıkladı, ellerinde görüntü olduğunu öne sürdü. 

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberi şöyle, YPJ komutanı Xemgin, Til Xenzir çatışmasında IŞİD’in Türkiye’nin karakol ve mevzilerinden kendilerine ateş açıldığını, askeri araçlarla taşınan yaralı ve karakola sığınan IŞİD üyelerinin görüntülerinin ellerinde olduğunu açıkladı.

‘GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAFLAR ELİMİZDE’

Til Temir’de başlayan ve Serêkaniyê’de devam eden IŞİD saldırılarının Türkiye’nin Rojava politikalarından bağımsız düşünülemeyeceğini dile getiren Xemgin, yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Saat 03.00’da görüntülerini çektik ve saat 04.00’da da çatışmalar başladı. Saldırıya gelen çetelerin bir kısmı Raviya’dan geldi. Diğer kol ise Türkiye sınırını kullanarak saldırı yaptı. Çetelerin Türkiye toprakları üzerinden saldırdığına dair arkadaşlarımızın çektikleri görüntü ve fotoğraflar elimizdedir.

“Çatışmalar başladıktan sonra askeri araçlar sınıra gelerek çetelerin yaralılarını aldı. Daha sonra sıkıştırdığımız çeteler Türk askerlerinin mevzilerine gidip orada mevzilenerek üzerimize ateş açtı. Çatışma sınıra çok yakındı ve Türk sınırından suikastla arkadaşlarımız vuruldu.”

ARAPLARLA BİRLİKTE SAVAŞIYORUZ’

Serêkaniyê’deki çatışmaların Til Xenzir köyünün üstündeki bir tepede yaşandığını belirten Xemgin, IŞİD’in psikolojik üstünlüğü kurmak amacıyla YPG’nin çok büyük kayıplar verdiği haberleri yaydığını ifade etti.

Bölgede son günlerde yoğunlaşan çatışmalarda 15-20 savaşçılarını yitirdiklerini belirten YPJ komutanı, bu çatışmalarda çok sayıda Arap yurttaşın da kendileriyle birlikte olduklarını, yaşamını yitirenler arasında Arapların da olduğunu söyledi.