Kobani’de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısına karşı direniş 91. gününde. Kentte ilerleyişini sürdüren Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçleri Kobani’de üç aydır yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. YPG, son üç ayda 2 bin 951 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü iddia etti. Açıklamada bu zaman zarfında 263 YPG ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) üyesinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

SON ÜÇ AYIN 'BİLANÇOSU'

Kobani’de IŞİD saldırısı devam ederken kentteki direniş 4. ayına girdi. Kentin doğusunda bulunan Kaniya Kurda bölgesinde YPG güçleri IŞİD’e saldırı düzenledi. Kentin güneydoğusunda da çatışmalar yaşandı. YPG Basın Merkezi çatışmalarda 5 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu ve kentte 3 aydır aralıksız devam eden çatışmaların bilançosunu açıkladı.

"ÜÇ AYDA 2 BİN 951 IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ"

imc.com'un yer verdiği YPG açıklamasına göre 3 ayda 2 bin 951 IŞİD üyesi öldürüldü. Örgüte ait 14 tank ve birçok askeri araç da imha edildi.

YPG, çatışmalarda  263 YPG/YPJ savaşçısının da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Çatışmaların yaşandığı kentte IŞİD’in daha önce kontrolüne aldığı birçok nokta ise YPG denetimine geçti.

Rojava’nın Serekaniye kentinde de çatışmalar yaşandı. Kentin güneybatısında bulunan Til Boha ile Menacir köyü arasındaki hat üzerinde taciz saldırısında bulunan IŞİD’e YPG güçleri karşılık verdi.