YPG, dün gece IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyonda 4 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, IŞİD'in Kobani’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 93’üncü gününde devam ettiğini belirtti.

ANF'nin yer verdiği açıklamada, "YPG/YPJ savaşçılarının karşısında güçten düşen çete gruplarına yönelik eylem ve saldırıların devam ettiği" belirtilirken, dün gece güneydoğu cephesinde bulunan Azadi Meydanı çevresinde IŞİD'e yönelik bir eylem düzenlediği ve eylem sonucunda da en az 4 IŞİD'linin öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Güney cephesinde de küçük bir çete grubu güçlerimizin bulunduğu mevzilere sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşu karşısında tutunamayan çete grubu kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alanda 1 çete üyesi silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” denildi.

YPG Basın Merkezi çatışma ardından arama-tarama faaliyeti yürüten güçlerin IŞİD'lilerin arkalarında bıraktığı 4 adet kalaşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar silahıyla, 2 raxt, 1.000 adet BKC mermisi, 1.000 adet kalaşnikof mermisi, 18 el bombası, 1 BKC namlusu ile çok sayıda askeri cephaneyi ele ele geçirdiğini de bildirdi.