YPG Basın Merkezi, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 77. gününde sürdüğünü belirtti.  YPG açıklamasında, IŞİD'in tüm saldırı girişimlerinin boşa çıkarıldığı ve YPG/YPJ savaşçılarının karşı saldırı ve eylemlerle IŞİD'e "ezici darbeler vurduğu" kaydedildi.

DOĞU'DA 4 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dün gece doğu cephesi Sukul Hal bölgesinde YPG/YPJ savaşçılarının bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Basın Merkezi, IŞİD'in şgal ettiği kimi noktalara yönelik düzenlenen saldırıda tespit edilebilen 4 çete öldürüldüğünü bildirdi.

ANF'de yer alan YPG açıklamasında devamla şu bilgiler aktarıldı:

 Güneydoğu cephesinde bulunan Kültür-Sanat Merkezi çevresinde sızma girişiminde bulunan çete grupları etkili bir şekilde vurulmuştur. 5 kişiden oluşan ve bölgedeki binalara mayın yerleştirmeye çalışan çete grubu savaşçılarımız tarafından kuşatılarak imha edilmiştir. Bu grupta yer alan 5 çete üyesi, 4 adet kaleşnikof, 32 adet kaleşnikof şarjörü, 4 raxt ve 3 adet el yapımı mayın ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

"GÜNEYDE TAM HAKİMİYET"

 Güçlerimiz ile çete grupları arasında Halep yolu üzerinde dün gece bir çatışma yaşanmıştır. Kısa süren çatışmada tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür. Aynı cephede yer alan ve önceki gün güçlerimiz tarafından özgürleştirilen Hastane bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubu güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür."