IŞİD’e karşı savaşmak için YPG'ye katılan 51 yaşındaki Hollywood aktörü Michael Enright, Tel Abyad’a bağlı Siluke Kasabası’nın kurtarılma operasyonunda yer aldı.

Michael Enright, IŞİD'e karşı mücadelesinde kararlı olduğunu vurgulayarak, "IŞİD’in sonu gelene kadar savaşmaya devam edeceğim” dedi.

Michael Enright, Rojava’ya geliş amacına yönelik, “Kürt güçleriyle savaşmaktan onur duyuyorum. Çünkü gerçek anlamda IŞİD’e karşı mücadele veren tek güç” ifadesini kullandı.

"TEL ABYAD KISA SÜREDE KURTARILACAK"

Tel Abyad’a bağlı Siluke Kasabası’nın  kurtarılma operasyonuna katılan Michael Enright, Tel Abyad’ın çok kısa bir zaman içinde kurtarılacağını belirtti.

Michael Enright, “Sadece Tel Abyad değil, Rojava’nın tamamı özgürleşene kadar savaşmaya devam edeceğiz.İnanıyorum ki IŞİD’i bitirdikten sonra  sizinle vedalaşıp evime gönül rahatlığıyla döneceğim” şeklinde konuştu.

YPJ güçlerine ilişkin ise Michael Enright şöyle konuştu:

"Daha önce kadınların savaşabileceğini düşünmüyordum. Ama burada kadınların ön cephede savaştığına tanık oldum. Bu müthiş bir şey. Buradaki savaşçı kadınlar dünyada örnek gösterilebilecek niteliklere sahip."

Katliamlara imza atan IŞİD’e karşı mücadele çağrısında bulunan Enright, “Bu sadece bir Kürtler’in yaptığı bir çağrı değil, IŞİD’i yok etmek için insanlığa yapılmış bir çağırdır” diye konuştu.

HOLLYWOOD YILDIZI

51 yaşındaki Michael Enright, ‘Karayip Korsanları’ (Pirates of the Caribbean) ve ‘Knight and Day’ gibi birçok Hollywood filminde rol almıştı.

Enright’ın, ABD’li gazeteci James Foley’nin IŞİD tarafından başı kesilerek öldürülmesinin ardından Suriye’ye giderek savaşmaya karar verdiği öğrenildi.

İlk adresi Kobani olan Michael Enright, YPG güçlerinden silahlı eğitim almıştı. (hurbakis.net)