Halep ve Antakya Rum Ortodoks Metropoliti Pavlo Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim’in kaçırılmasının yankıları sürüyor.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada metropolitlerin Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Feteh El-Hesun liderliğindeki silahlı grup tarafından kaçırıldığını belirterek, derhal serbest bırakılmalarını istedi. YPG, aksi durumda metropolitleri kurtarmak üzere eyleme geçeceklerini belirtti.

ANF'nin haberine göre, olayı şiddetle kınayarak, ilk günden bu yana büyük hassasiyetle değerlendirerek takipçisi olduklarını belirten YPG komutanlığı, yaptıkları araştırma sonucu söz konusu kaçırma olayının Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Feteh El-Hesun liderliğindeki grup tarafından gerçekleştirildiğini açığa çıkardıklarını bildirdi.

'HIRİSTİYAN ALEMİNDEN ÖZÜR DİLEYİN' ÇAĞRISI

Komutanlık, ÖSO ile Suriye Muhalifleri Ulusal Devrimci Koalisyonuna, her iki metropoliti bir an önce serbest bırakmaları çağrısında bulundu. Olayı insanlık dışı, Suriye devrimi karşıtı bir olay olarak tanımlayan YPG Komutanlığı, ayrıca Suriye Muhalifleri Ulusal Devrimci Koalisyonundan Hıristiyan aleminden özür dilemeye çağırdı.

'EĞER SERBEST BIRAKMAZSANIZ EYLEME GEÇECEĞİZ' UYARISI

YPG Genel Komutanlığı, açıklamanın sonunda ise sert uyarıda bulundu. Komutanlık, iki metropolitin bir an önce serbest bırakılmaması durumunda, özgürlüklerine kavuşturmak için eyleme geçeceklerini vurguladı.