IŞİD'in 15 Eylül'de Kobani'ye başlattığı saldırıda insiyatifin artık YPG güçlerine geçtiği kaydedildi.

IŞİD'e üç cephede ağır darbeler vurduklarını ifade eden YPG/YPJ Komutanı Meysa Ebdo,''DAİŞ çetesini Kobanê'den söküp atacak yakın, orta ve uzak vadeli planlamamız hazır'' dedi.

ANF'de yer alan habere göre Ebdo, Kobani gençlerine dönüşleri hızlandırma çağrısı yaptı.

'Kobani Arap şehri'dir söylemlerine de değinen Ebdo, ''Bazı güçler bu tartışmaları Arap ve Kürt halkları arasında çatışma yaratmak amacıyla gündemleştiriyor. Bu oyuna en iyi cevap Burkan El Fırat, YPG ittifakıdır'' diye konuştu.

ÜÇ CEPHEDE IŞİD'E AĞIR DARBE


Son günlerde IŞİD'e üç cephede ağır darbeler indirdikleri bilgisi veren komutan Meysa Ebdo, batı cephesinde ÖSO ve peşmerge güçleri ile birlikte ortak operasyonlar düzenlediklerini ve bu operasyonların çok önemli olduğunu söyledi. Batı cephesinde IŞİD'e başında beri geçit vermediklerini kaydeden Ebdo, son günlerde düzenledikleri operasyonlarla da IŞİD militanlarına özellikle Mezra Eboşa köyünde çok ağır darbe vurduklarını ve militanların bu köyde büyük kırılma yaşadıklarını kaydetti.

IŞİD saldırılarının en yoğun yaşandığı doğu cephesinde dün itibariyle IŞİD militanlarının bir kademe geriletildiğini ifade eden Meysa Ebdo, YPG/YPJ hattının bu cephede bir kademe daha ilerletildiğini aktardı. Buna karşılık IŞİD'in son günlerde bu cepheden, sınır hattına yakın noktadan Mürşitpınar sınır kapısına yeni saldırlar düzenlediğini belirten Meysa Ebdo, IŞİD'in saldırılarının püskürtüldüğünü söyledi.