YPG, Kobani'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) noktalarına yönelik düzenlediği saldırıda, daha önceden IŞİD'in işgal ettiği üç noktayı geri aldı. YPG'nin bu saldırıyla IŞİD'e "ağır kayıplar" verdiği belirtildi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, IŞİD'in  Kobani’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 94’üncü gününde devam ettiğini belirtti.

ANF'de yer alan açıklamada, "kent genelinde üstünlüğü elinde tutan YPG güçlerinin zayıflayan çete grupları karşısındaki ilerleyişinin devam ettiği" belirtilirken, şu bilgiler aktarıldı: “Dün gece güçlerimiz güney cephesinde Yermuk okulu civarındaki çete noktalarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Çetelerin işgal ettiği 3 noktayı geri alan güçlerimiz çetelere ağır kayıp verdirmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 11 çete üyesi öldürülmüştür.

Güneydoğu cephesinde ise güçlerimiz ile çete grupları arasında bir çatışma yaşanmıştır. Kültür sanat merkezi civarında yaşanan kısa süreli çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir."

YPG güçlerinin dün gece ayrıca Til Hemis’in kuzeyinde yer alan Taktak köyünde konumlanan IŞİD gruplarına yönelik de bir eylem gerçekleştirdiği bildirildi. YPG Basın merkezi, gece saat 23:00’da düzenlenen saldırıda bir IŞİD üyesinin öldürüldüğünün tespit edildiğini belirtti.