YPG Basın Merkezi, son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 43 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi, Kobani'nin kuzeybatı cephesi, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı ile güney cephesinde yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi verdi. IŞİD militanlarının Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 48. gününde devam ettiğini belirten YPG Basın Merkezi, "Israrla sürdürülen çete saldırıları püskürtülürken, karşı saldırılarla çetelere kayıplar verdirilmiştir" dedi.

Açıklamada ayrıca, YPG güçlerinin Kobani'nin kuzeybatı cephesi Kaniya Kurda bölgesinde IŞİD'in işgal ettiği kimi noktalara yönelik saldırı düzenlediği kaydedilerek, şu bilançoyu verdi:

"Saldırıda tespit edilebilen 14 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 2 adet BKC, 2 adet B7 roketatar, 1 adet kalaşnikof ve bu silahlara ait çok sayıda cephaneye el koymuştur. Çetelere ait 3 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır."

Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde de Cumartesi günü gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten nasın merkezi, "Her iki alanda tespit edilebilen 7 çete öldürülmüştür" diye aktardı.

Güney cephesinde ise YPG güçlerinin dün akşam saatlerinde IŞİD'e yönelik bir karşı saldırı düzenlediği bilgisi verilen açıklamada, bu eyleme ilişkin şu detaylar verildi:

"Saldırı sonucunda tespit edilebilen 15 çete öldürülmüştür. Saldırı ardından alanda yakın mesafede şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda da tespit edilebilen 7 çete öldürülmüştür."

YPG Basın Merkezi, Kobani'ye geçerek direnişe katılan peşmerge güçleri ile de koordineli bir saldırı düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada bu konuda şunlar belirtildi: "Kobanê direnişine katılan peşmerge güçleri ile güçlerimizin koordineli yürüttüğü bir saldırı düzenlenmiştir. Dün akşam saatlerinde Kobanê çevresinde konumlanan çetelere yönelik katyuşa füzeleriyle gerçekleştirilen saldırının sonuçları hakkında net bilgiye ulaşılamamıştır."