Kobani’de IŞİD saldırılarına karşı direnen YPG'nin doğu cephesinden ilerlemek isteyen IŞİD'e gece boyunca iki saldırı gerçekleştirdi. Her iki saldırı da YPG güçleri tarafından kırıldı.

Kobani'de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar sürüyor. Doğu cephesinde ilerlemek isteyen IŞİD'in, gece boyunca iki saldırı gerçekleştirdiği, her iki saldırının da YPG güçlerince kırıldığı bildirildi.

Kentteki Anha Haber ajansı muhabirleri, doğu cephesinden ilerlemek isteyen Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) gece boyunca iki saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Her iki saldırının da Halk Savunma Güçleri (YPG)  tarafından kırıldığını belirten muhabirler, bu bölgede onlarca IŞİD üyesinin öldürüldüğünü aktardı. Şiddetli çatışmaların Helince köyü ve çevresinde yoğunlaştığı da belirtildi.

MİŞTENUR TEPESİNDEKİ ÇATIŞMALAR SÜRDÜ

Üç günden bu yana IŞİD'in tüm ağır silahlarıyla saldırı düzenlediği Miştenur tepesinde de dün geceden bu sabaha kadar süren çok şiddetli çatışmaların halen devam ettiği ve çatışma bölgesinden kent merkezine dönük tank ve top atışları yapıldığı öğrenildi.

Kobane'nin her üç cephesinde de çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği belirtilirken çatışma sonuçlarına ilişkin somut bilgi henüz yok. (ANF)