YPG, IŞİD’in Suriye’deki fiili başkenti Rakka’nın kurtarılmasının an meselesi olduğunu duyurdu.

YPG sözcüsü Nuri Mahmud Reuters’a yaptığı açıklamada “Rakka kent merkezindeki çatışmalar sürüyor. IŞİD sonun eşiğinde. Kent bugün ya da yarın özgürleştirilebilir” dedi.

‘OTOBÜSLER GİRDİ’ İDDİASI

Öte yandan, kentte kalan son IŞİD militanlarını ve ailelerini çıkarmak onlarca otobüsün gönderildiği belirtiliyor. Haber ilk olarak. ‘Rakka Sessizce Katlediliyor’ isimli sivil toplum kuruluşu tarafından duyuruldu. Buna göre, Rakka kırsalının kuzeyinden kent merkezine onlarca otobüs girdi. Bu sabah da, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rakka’daki IŞİD militanlarını ve ailelerini taşımak için kent merkezinde otobüslerin bulunduğunu duyurdu.

KOALİSYONDAN DOĞRULAMA

Bu iddiaya, IŞİD karşıtı koalisyondan da doğrulama geldi. Koalisyon sözcüsü Ryan Dillon Reuters’a yaptığı açıklamada, Rakka’da son 24 saatte yaklaşık 100 IŞİD militanının teslim olduğunu ve ‘kentten çıkarıldığını’ belirtti. Dillon, Rakka’da önümüzdeki günlerde ‘zorlu mücadele’ beklendiğinin de altını çizerek YPG’nin aksine IŞİD’in tamamen temizlenmesi için bir mühlet vermeyeceğini söyledi.

IŞİD, Suriye’deki fiili başkenti olarak gördüğü Rakka’yı 2014’te ele geçirmişti. SDG’nin operasyonuysa haziran ayında başladı.

KAYNAK: Gazete Duvar