19 günden bu yana IŞİD'in kuşatması altında saldırılara maruz kalan Rojava'nın Kobani kantonunda YPG-YPJ güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmaların en şiddetlisi dün gece yaşandı. Miştenur tepesine ağır silahlarla saldıran IŞİD'in 'çok büyük kayıplar verdiği' bildiriliyor.

Şehrin güney ve doğu cephelerinde yoğunlaşan çatışmalarda, IŞİD'in özellikle stratejik öneme sahip Miştenur tepesine büyük bir güçle saldırdığı ve dün akşam saatlerinden itibaren saldırılarını giderek arttırdığı öğrenildi. ANF'nin haberine göre, IŞİD Kobani'yi yoğun bir şekilde havan ve top ateşine tutarken YPG-YPJ'liler ise bu saldırılara eylemlerle karşılık verdi.

Habere göre, Kobani’den gece boyunca yaşanan çatışmalarda 150 kadar IŞİD militanı öldürüldü. Çatışmalar sırasında IŞİD'e ait çok sayıda araç da darbelendi.

YPG, IŞİD'in bugüne kadarki en ağır darbeleri aldığını ifade ediyor.

"CENAZELERİNİ ALAMIYORLAR"

Kobani Savunma Bakanı İsmet Şex yaptığı açıklamada IŞİD'in “Bayram namazını Kobanê’de kılacağız” diyerek Cerablus, Minbic birçok bölgeden getirdikleri ağır silahlarla saldırılarını yoğunlaştırdığını ancak büyük yenilgi yaşadıklarını söyledi.

“Bu sabahtan bu yana da ağır silahlarla saldırıyorlar. Güney, Doğu her cephede savaş devam ediyor" diyen Savunma Bakanı, bugünkü çatışmaların yoğunlaştığı Miştenur tepesinde IŞİD'in büyük kayıp verdiğini aktardı; "Çeteler YPG/YPJ savaşçılarının sert cevabıyla karşılaştılar. Şunu söyleyebilirim; 150 cenazeleri Miştenur’da yerde kaldı. Cenazelerini alamıyorlar” dedi.

"BU BAYRAM DİRENİŞ BAYRAMI OLACAK"

Kobani Kanton Hükümeti Sözcüsü Mahmud Beşar, 'bu bayramın direniş bayramı olacağını' söyleyerek, “Bayram namazını Kobanê’de kılacağız, diyorlardı. Ama her iki ordu (YPG/YPJ) direniş destanı yazıyor. Çetelerin çöküşü devam ediyor. Bu dakika itibariyle de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kobanê bir kilit konumundadır. Demokratik Suriye, Demokratik Ortadoğu için Kobanê direnişi kilit bir konumdadır. Kanımızın son damlasına kadar sözümüze bağlı kalacağız” diye konuştu.