YPG ve YPJ savaşçıları son 24 saat içinde çok sayıda köyü IŞİD'den kurtardıklarını ve IŞİD gruplarının çatışmadan kaçtığını belirten bir açıklama yaptı.

YPG Basın Merkezi, tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in Kobani'yi işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasına ulaşan Kobani direnişinde 146. güne girildiği belirtilerek “Güçlerimizin Kobanê'yi Özgürleştirme Hamlesi tüm hızıyla devam etmektedir. Güçlerimizin operasyonları karşısında tutunamayan çete grupları bazı köyleri çatışmadan terk edip kaçmaktadır” denildi.

ANF'de yer alan YPG açıklamasında, “Güçlerimiz dün gün ve gece boyunca Kobanê'nin doğu, batı ve güneyinde eşzamanlı operasyonlar düzenlemiştir” denilirken, şu bilgiler verildi:

DOĞU, BATI VE GÜNEY'DE İLERLEME

“Kobanê'nin doğusunda bulunan Solanê, Lêhênê, Mîlê, Koran, Ûçkardeş ve 2 ayrı köyden oluşan Xerbîsan köyleri çetelerden temizlenmiştir. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

Kobanê'nin batısında da güçlerimiz şok baskınlarla geniş bir alanda hakimiyet kurmuştur. Güçlerimiz operasyon kapsamında hedefledikleri Korê, Bîra Remê, Xanê, Qenter, Kiran, Kûlan ve Qereko köylerini çetelerden temizlemiştir. Qereko köyünde yaşanan çatışmalarda 8 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 8 cenazeyle birlikte 2 adet kaleşnikof ve 1 adet B7 roketatar ele geçirmiştir.

Kobanê'nin güneyinde de ilerleyen güçlerimiz dün Komçi, Şêx Botan, Cumo, Piştê Zêrik, Ziravê köylerini çetelerden temizlemiştir. Ayrıca Ziravê köyü yakınlarında bulunan 3 tepe ve Kilxeydê köyünün üzerinde bulunan sırt da özgürleştirilmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir.”

2 YPG SAVAŞÇISI HAYATINI KAYBETTİ

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 2 YPG/YPJ savaşçısının yaşamını yitirdiği belirtildi.