Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in parlamentodan yurtdışında askeri operasyon izni almasından birkaç saat sonra Rus uçakları Suriye'de ilk hava harekatını düzenledi.

Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e yönelik hava operasyonu ile ilgili Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Rusya'nın IŞİD'e karşı operasyon yapmasını önemli bir adım olarak gördüklerini söylerken, IŞİD'e karşı karadan mücadele ettiklerini belirterek, "Rusya'nın IŞİD'e karşı havadan bize destek vermesini istiyoruz. Silah desteğini de istiyoruz. Biz Rusya ile IŞİD'e kaşrı birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece IŞİD'e karşı değil El Nusra'ya karşı da savaşmalı. IŞİD ve EL Nusra arasında herhangi bir fark yok, ikisi de El Kaide'dir. İki terörist grup da vurulmalı" dedi.

"IŞİD SADECE BİZİM DEĞİL TÜM İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR"

Kobani Kantonu Dış İşleri Bakanı İdris Nessan ise Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele etmesini çok önemli bulduklarını vurgulayarak,  şöyle konuştu: 

"Biz daha önce söylemiştik kim Suriye'de teröre karşı savaşmak istiyorsa bizim için önemli bir adım olacaktır.  Fakat yalnız yabancı güçlerin Suriye'de sadece teröre karşı savaşmalarını istiyoruz. Başka güçlere yardım ederek başka kimselerin vurulmasını istemiyoruz. IŞİD terörüne karşı savaşmalarını istiyoruz. Terörle savaşa sonuna kadar evet istiyoruz. Biz IŞİD'e karşı savaşta birçok ülkeden yardım istedik. Türkiye'den de istedik. Rusya'dan da istiyoruz. ABD'den de istiyoruz.

IŞİD sadece bizim değil tüm insanlığın düşmanıdır.  Biz IŞİD'le savaşmak isteyen herkesle işbirliğine hazırız. Şimdiye kadar Suriye devleti IŞİD ile mücadelede bize yardım etmedi. Koalisyon uçakları sadece havadan destek veriyor,  peşmerge güçlerinden de yardım alıyoruz. IŞİD'in başkenti Rakka'dır. Deryzor, Mınbıc ve birçok yerde IŞİD vardır. Buralar vurulmalı. IŞİD'in Irak ve Suriye'deki çoğu yerleri vurulmalı."