Suriye’de YPG ile El Kaideci El Nusra militanları arasında devam eden çatışmalar, Ceylanpınar’da önceki akşam 17 yaşında bir gencin ölümüne yol açtı.

Fırat Haber Ajansı ise Resulayn’da (Serekaniye) ölenler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlikli üç kişinin de bulunduğuna dair fotoğraflar yayımladı.

Çatışmalarda, El Nusra’dan 15, YPG’den ise 2 kişinin öldüğü de belirtiliyor.

3 TC KİMLİĞİ

YPG güçleri,  El Kaide bağlantılı grupları Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentinden çıkardıkdan sonra bunlara ait merkezlerde yaptığı aramalarda Türkiye vatandaşı üç kişiye ait kimlikler bulduğunu duyurdu.

ANF'nin dünkü (18 Temmuz 2013) haberine göre, Türkiye’ye sıfır noktada konuşlanan El Kaide grupları, şiddetli çatışmalar ardından YPG güçleri tarafından kentten dışarı çıkartıldı. Gruplar, Salı günü YPG güçlerine saldırdıktan sonra yaşanan çatışmaların sonucu olarak, kentten çıkarıldılar. Irak İslam Devleti (Irak El Kaide’si) ile Bilad el Şam (Suriye El Kaide’si) merkezlerinde yapılan aramalarda Türkiye vatandaşlarına ait kimlikler bulundu.

Kimliklerden ikisinin Adana nüfusuna kayıtlı Muhammed Emin Doğrucu ile İbrahim Özden’e, üçüncüsünün ise Erzurum nüfusuna kayıtlı Murat Koçak olduğu belirtildi.

Bugün ise (18 Temmuz 2013) Türkiye vatandaşlarına ait kimliklere ilişkin haberler Türkiye'deki basın organlarında da geniş yer buldu. Bir çok yayın, haberi, "Resulayn'da 3 kimlik iddiası" şeklinde verdi.

DAHA ÖNCE DE BENZER BELGELER ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Türkiye’nin bu gruplarla ilişkileri daha önce de bazı belgelerle ortaya konulmuştu.  Serêkaniyê’de daha önceki aylarda yaşanan çatışmalarda da Türkiye nüfusuna kayıtlı bir kişi öldürülmüş, bir Türk ambulansına el konulmuştu. Ayrıca Haseke’de bir Türk askerine ait kimlik ele geçirilirken, en son Afrin’de Asayiş güçlerinin yakaladığı 3 El Kaide militanı Türk subaylarının kendilerine Suriye’ye geçmeleri konusunda yardım ettiğini itiraf etmişlerdi.