YPG Genel Komutanlığı, Türk devletinin YPG, Burkan El-Fırat mevzilerine yönelik saldırıları ve Rojava'daki hava hareketliliğine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. YPG açıklamasında, "Türkiye sınırındaki PKK ile savaşın bir parçası olmamamızı daha öncede duyurmamıza rağmen, Türk devleti bulunduğumuz noktaları hedef almaktadır. DAİŞ'e (IŞİD) karşı uluslararası anlaşma çerçevesinde ortaklarımıza seslenerek, Türk devletinin bu provakatif uygulamalarına karşı tavır almaları çağrısında bulunuyoruz," denildi.

YPG Genel Komutanlığı'nın Türkiye'nin kendilerine yönelik saldırılarılarıyla ilgili bilgi de verdiği açıklaması şöyle:

"24 Temmuz saat 04.00 sularında Türk tankları Kobanê’nin batısındaki Zormexar köyünde YPG ve Burkan El-Fırat güçlerinin mevzilerini bombalamıştır. Bu bombardıman sonucunda Burkan El-Fırat savaşçısıyla 2 sivil yaralanmıştı. 26 Temmuz saat 22.00’da Türk devletinin tankları aynı noktaya bir kez daha topçu atışlarında bulunmuş ve 7 top atışı yapmıştır. Aynı gün saat 23.00’da Türk askerleri Girê Spî’nin batısında bulunan Til Findir köyünde YPG’ye ait bir aracı taramıştır.

"28 Haziran’da Türk askerleri sivillere yardım eden Eka Xweparsitnê (Özsavunma) ateş açtı, Türk askerinin açtığı ateş sonucu bir Erka Xweparatinê üyesi yaralandı.

"30 Temmuz sat 04.20’den 05.00’a kadar Türk devletine ait keşif uçakları Rimêlan ve Qerçox semalarında alçak uçuş yaptı. Aynı gün Türk savaş uçakaları saat 09.00 ve 11.00  dolaylarında Sirîn ve Kobanê uçuş gerçekleştirdi, aynı vakitlerde Sirîn kasabası DAIŞ çetelerinin şiddetli sadırısına uğradı. Çeteler kasabaya girerek, YPG’nin konumladığı noktalara saldırdı. Çete saldırılarına karşı kahramanca çarpışan 7 savaşçımız şehit düştü. Yine aynı gün içerisinde şehit düşen yoldaşlarımızın sayısı 11’e ulaştı.

"31 Temmuz saat 11.00 ile 12.00 arası Türk devletine ait keşif uçakları Qerçox bölgesine gelen ve gidenleri keşfetti. Uçakların keşif güzergahı eski hat üzerinde gerçekleşti.

"YPG Genel Komutanlığı olarak Türkiye sınırındaki PKK ile savaşın bir parçası olmamamızı daha öncede duyurmamıza rağmen, Türk devleti bulunduğumuz noktaları hedef almaktadır.

"Bu sıraladığımız olayları, Türkiye’nin  bu yönlü hareketliliğini provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’den bu konuda tavrını açık bir şekilde ortaya koyması ve provakatif yaklaşımlardan vazgeçmesini istiyoruz. Böylesi hareketliliğin sürüdürülmesi durumunda, Türk devleti olacak gelişmelerden sorumludur.

DAIŞ’e karşı uluslararası anlaşma çerçevesinde ortaklarımıza seslenerek, Türk devletinin bu provakatif uygulamalarına karşı tavır almaları çağrısında bulunuyoruz."