YPG, Kobani'ye girmeye çalışan IŞİD'in dün gece ve bu sabah en kapsamlı saldırılarından birini düzenlediğini, ancak ağır kayıp veren IŞİD'in saldırılarının kırıldığı yönünde açıklama yaptı. YPG açıklamasında, 67 IŞİD üyesinin öldüğü, dün geceki çatışmalarda 1 tankın imha edildiği, 6 YPG ve 4 Burkan El Fırat savaşçısının yaşamını yitirdiği kaydedildi.

YPG Basın Merkezi dün geceden bu yana IŞİD'le devam eden şiddetli çatışmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kurban bayramının ilk gününde Kobani’de olmayı hedefleyen IŞİD'in takviye güç ve ağır silah desteğiyle en kapsamlı saldırılarından birini düzenlediğini duyurdu.

ANF'nin yer verdiği açıklamada, “Kobanê şehir merkezine girmeye çalışan çetelerin ilerleyişi durdurulurken ağır kayıplar verdirilmiştir” diyen YPG, IŞİD'in Kobani'nin güneyinde bulunan Miştenûr köyü ve çevresinde dün akşam saatlerinden itibaren dört koldan 2 kez saldırıda bulunduklarını belirtti.

IŞİD'in bu saldırıların kırılması üzerine bugün sabah saatlerinde 3. kez saldırı başlattıklarını bildiren YPG açıklamasında şunlar aktarıldı:

DOĞU VE BATI CEPHESİNDE EŞ ZAMANLI SALDIRI

“Bu çatışmalarda Miştenûr köyünün güneyinde, Halep yolu üzerinde çetelere ait  1 tank güçlerimizce imha edilmiştir.

Helincê köyü civarında da saldırıda bulunan çetelere güçlerimiz sert karşılık verilmiştir.

Çeteler eş zamanlı olarak doğu ve batı cephelerinde de saldırı girişiminde bulunmuş ve saldırıları kırılmıştır. Doğu ve batı cephelerinden yapılan top atışları aralıklı bir şekilde devam etmektedir.

Her üç cephede dün gece boyunca yaşanan çatışmalarda güçlerimizin tespit edilebildiği 67 çete öldürülmüştür.”

6 YPG, 4 BURKAN EL FIRAT SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ

Başta Miştenur olmak üzere her üç cephede de yoğun ve şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydeden YPG, dün geceki çatışmalarda 6 YPG ve 4 Burkan El Fırat savaşçısının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

MEBRUKA’DA SIZMA GİRİŞİMİ

YPG, Serêkaniye’nin güneybatısında bulunan Mebruka beldesi yakınlarında sızma girişiminde bulunan IŞİD güçlerinin de YPG güçleri tarafından vurulduğunu bildirdi. Saldırının püskürtüldüğü çatışmada 2 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.