YPG/YPJ güçlerinin Kobani köylerine yönelik başlattığı "temizlik operasyonu" devam ediyor. Son 24 saat içerisinde kentin güney ve batı cephelerinde 7 köyü daha IŞİD'den temizlendi. Bölgede YPG/YPJ güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmaların hale devam ettiği öğrenildi.

Bölgede bulunan ANHA muhabirlerinin verdiği bilgiye göre, YPG/YPJ güçleri son 24 saat içerisinde Kobanê’nin güney ve batı cephelerinde çetelere yönelik gerçekleştirdikleri operasyonlar sonucunda 7 köyün daha IŞİD'den temizledi.

Bölgede halen çatışmaların şiddetlenerek sürdüğünü aktaran muhabirler YPG/YPJ güçlerinin güney cephesinde Xelomirî, Zinarî, Xirabreş, Êt, Wêran ve Zêrik köylerini yaşanan çatışmalardan sonra IŞİD'den temizleyerek, özgürleştirdiğini belirttiler.

Batı cephesinde YPG/YPJ güçlerinin düzenledikleri operasyonlar sonucu Qoşlê ve Nayif köyleri özgürlüğüne kavuştuğu kaydedildi. Yine Cibnê, Çarqelî ve Bestik köylerinde ise YPG/YPJ güçleri ile IŞİD arasında hala çatışmaların yaşandığı ve çatışmalar hakkında net bir bilgiye ulaşılmadığı belirtildi.

Bölgedeki yerel kaynakların belirttiğine göre, güney cephesinde özgürleştirilen köylerde yaşayan sivil yurttaşlar köylerine geçmek isterken, IŞİD'in çevreye yerleştirdiği mayınlara sivil yurttaşların basması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kaynak: Evrensel