Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında içkili mekanların kapatılmasına dair bir basın açıklaması yapan Yozgat Valiliği, “aile hayatını tehdit etmeyen alkollü içki tüketilen mekan”ların çalışmaya devam ettiğini açıkladı.

Valilikten Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "İlimizde gazino, pavyon ve bar adı altında faaliyet gösteren yerler ve çevrelerinde meydana gelen olaylar incelendiğinde bu olayların kasten öldürme kasten yaralana, tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından teşekkül ettiği görülmüştür" ifadelerine yer verilmişti.

Daha sonra Valilik'ten yeni bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İlimiz genelinde tüm alkollü mekânların kapatıldığı yönündeki haber ajansları ve sitelerinde yer alan bilgiler, kamuoyuna yanlış aksettirilmekte ve kararın genel bir karar olacağı konusunda algı yönetimi yapılmaya çalışılmaktadır" denilen açıklamada “Sadece bar, pavyon ve benzeri faaliyeti olan gazinolar kanuna aykırı davranışları nedeni ile bu süreç zarfında toplum güvenliğini tehdit etmeleri, çeşitli olumsuz yaralamalı asayişe müessir olaylara neden olmaları sebebi ile geçici olarak kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Valilik açıklamasında “Aksi takdirde hukuki sınırlar içinde çalışan, hizmet kalitesi ve standardı yüksek, aile hayatını tehdit etmeyen içkili mekanlar çalışmaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak: Diken – Sol Haber