Diyarbakır'da iki ayrı lisede YÖK'ü protesto ederek dersleri boykot eden 14 öğrencinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. İstanbul'da da YÖK'ü protesto eden liselilere polis tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı.

ANF'nin haberine göre, KİPTAŞ ve Yeni Diyarbakır Anadolu Lisesi öğrencilerinin bir bölümü bu sabah okulda YÖK'ün kuruluş yıl dönümünde protesto etmek için okul önünde toplandı.

Okula boykot çağrısı yaparak pankart açan öğrenciler, derslere girmeyerek eylemlerini sürdürdü. Okula giden polis ekipleri öğrencilerden eylemlerini bitirip derslere girmesini istedi.

Boykot çağrısını devam ettiren ve derslere girmeyen 14 öğrenci, gözaltına alındı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen öğrencilerle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Polis ekipleri olası yeni protestoları engellemek için okul önlerinde bulunuyor.

İSTANBUL'DA YÖK PROTESTOSUNA GAZLI SALDIRI

İstanbul Okmeydanı’nda da YÖK’ün kuruluşunu protesto eden liselilere polis tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Darülaceze Caddesi üzerinde toplanan grup, “Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) kaldırılması” ve “Berkin Elvan olayına karışan polislerin yakalanması”nı istediklerini belirterek eylem yaptı.

Öğrenciler yürüyüş yapmak isteyince polis gruba biber gazı ile saldırıda bulundu. Gazdan etkilenen mahalle sakinleri polise tepki gösterdi.
Öğlenciler, ara sokaklara kaçtı. Polis ile öğrencilerin bekleyişi sürüyor.