İYİ Parti Denizli İl Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Süleyman Kaynar ildeki yoğun bakımlar dolu olduğu için iş kazası geçiren U.K isimli 17 yaşında bir gencin kurtarılamadığını söyledi.

Devlet hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde yer bulunmadığını, özel hastanelerde de durumun farklı olmadığını belirten Uz. Dr. Süleyman Kaynar, “Denizli’de yoğun bakım üniteleri dolmuş vaziyettedir. Covid-19 pandemisi nedeniyle diğer ağır vakalar mağdur olmaktadır. Bilim insanlarımız Eylül ve Ekim’den itibaren korona virüsü vakalarının artacağını ve buna bağlı ölümlerin önemli ölçüde artacağını önceden öngörmüş, Sağlık Bakanlığı’nı uyarmıştır. Fakat bilimden yoksun uygulamalar sonucunda bu vahim tablo gün geçtikçe artmakta, önlenemez bir hal almaktadır. Bu vahim tablonun en acı örneğini 2 gün önce yaşadık. 17 yaşında iş kazası geçiren bir gencimiz acil olarak hastaneye gönderilmiş, tedavisinin yoğun bakım ünitesinde yapılması gerektiği halde yer olmadığı için gencecik bir evladımız dün akşam hayatını kaybetmiştir.

'COVİD HASTALARI İÇİN AYRI BİR TAŞIMA SİSTEMİ KURULMALI'

Yaşanan bu olaylardan ders çıkarmalı, tüm önlemlerimizi almalıyız. Denizli’de vakaların artış gösterdiği bugünlerde acilen yoğun bakım yatak sayıları artırılmalı, yeterli bir büyüklükte sahra hastanesi kurulmalıdır. Ayrıca Covid-19 şüpheli ve pozitif vakalar için ayrı bir taşıma sistemi kurulmalı, tüm personel yasaların öngördüğü çalışma süresi üzerinde çalıştırılmamalıdır” dedi. 

Kaynak: Gazete Duvar